Tekst og foto: Knut Randem for Bobilverden.no og BoCM
Bobil og Caravan magasinet, nr 4 September 2019

Kun nye Fiat fra Pilote i 2020-utgaven

Pilote starter produksjonen av sine 2020-modeller i slutten av juni. Alle får den nye Fiat-motoren. Familiebedriften oppgraderer alle modeller med nye tekstiler og treslag i interiøret, men noen modeller får også andre oppdateringer.

Familiebedriften Groupe Pilote har bygget rullende ferie siden 1962 da brødrene Andre og Phillipe Padiou startet opp med bygging av campingvogner i farens verksted. I 1978 startet de opp produksjonen av bobiler. I 1985 stanset produksjonen av campingvogner samtidig som de første A-modellene kom. Med bobiler ble bedriften også en eksportør og ble raskt et ledende merke, forteller markedsdirektør Antoine Gueret. Andre Padiou forlot bedriften for å bygge opp en av de største franske bobilforhandlerne i Nantes, ikke så langt fra stedet der broren fortsatte produksjonen av bobiler. Philippe Padiou ledet Groupe Pilote videre.

Investerer i modernisering

Gruppen investerer i 2018-19 om lag 16 millioner Euro i modernisering av produksjonen. 2020-modellene vil bli produsert i et nytt produksjonsmiljø med en større grad av automatisering i møbel- og veggproduksjonen. Groupe Pilote omsatte i 2018 totalt for 300 millioner Euro. 1000 ansatte produserte 6000 bobiler. 1100 ansatte skal i år produsere 6400 bobiler og skape en omsetning på 330 millioner Euro.  Halvparten av produksjonen går til eksport. Investeringene i produksjonen har vært nødvendig for å kunne oppfylle målet om å produsere 8000 bobiler i 2022, forteller Gueret. Og de er villige til å investere mer om  det blir nødvendig. I denne artikkelen omtaler vi i hovedsak den delen av Group Pilote som Gueret velger å kalle GP. For det norske markedet produserer dette datterselskapet Pilote og Le Voyageur. De øvrige datterselskapene er Frankia, som også er godt kjent i Norge, Danbury (bobiler til det britiske markedet) og Avis Caraway (utleie av bobiler i Frankrike).

Bygger på ny Fiat

Pilote har et godt forhold til Fiat og velger å satse videre på denne leverandøren. Når de i slutten av juni starter produksjonen av 2020-modellene så blir det med Fiats nye motor beregnet for en godkjenning for euro 6d, forteller Gueret. Fiat har ligget lavt med sin nye motor, som benytter AdBlue for å oppnå den høyere euro-klassen. Etter det Bobilverden.no erfarer er ikke alle formalia rundt godkjenningen for euro 6d på plass, men Pilote har åpenbart stor tro på at dette går i orden.

Nytt utseende

I 2020 blir det nytt utseende både ute og inne. Pilote 2020 byr på hele 58 modellvarianter. Forhandlerne kan velge om bobilene skal leveres med eller uten tilleggsutstyr slik at de selv kan velge det som passer i sitt marked. De kan også velge blant ulike tekstiler og treslag. Pilote har også åpnet for at de kan få bobiler med et treslag som leveres med Bavaria. Bavaria produseres kun for det fransk markedet.

Nyheter

Blant modellene som regnes som nyheter i 2020 er G720FC Sensation. Den er 724 cm lang og  registreres for fire personer med senkeseng foran og midtstilt dobbeltseng bak. Modellen har en totalvekt på 3500 kg og en oppgitt lasteevne på 575 kg, men da skal du ha fått med deg ekstrautstyr som veier 163 kg. Det er face-to-face-sofa, men høyresidens sofa er kort. De to sofaene kan enkelt bygges om til kjørestoler dersom man skal ha med seg mer enn to personer. Spisebordet kan foldes på midten slik at det både kan brukes og passeres enklere. Det er godt om plass rundt arbeidsplassen på kjøkkenet, som også har et kjøleskap på 160 liter. Soverommet kan skilles fra kjøkken og salong med toalettdøra. De fleste bildene til artikkelen er fra denne modellen. Som de andre modellene er også denne utstyrt med Truma 6EH-varmer som standard. Pilote forteller villig om deres klasse 3-serifisering fra Truma. Den går ut på at bobilen kjøles ned ved minus 15 grader med alle dører åpne. Så lukkes dørene og bobilen varmes opp til pluss 20 grader på maksimum to timer. Pilote hevder at de også har markedets beste isolasjon.

Vokse i Norge

Markedsdirektør Antoine Gueret medgir at Pilote har fått en noe langsommere vekst i Norge. Enkelte forhandlere fikk økonomiske problemer på grunn av sterk vekst. Nå har de fått en sunnere økonomisk situasjon og er over sine problemer. Gueret håper også å etablere noen nye forhandlere i det norske nettverket. Han venter derfor ny utvikling for Pilote i Norge.





La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Turforslag