Av: Bjarne Eikefjord for BoCM og Bobilverden.no
Bobil og Caravan magasinet, nr 4 September 2020

Knaus bobiler: Oppgraderes og mer utstyr

Knaus leverer bobiler i de fleste segmenter fra små vanbaserte bybobiler til store, luksuriøse linere. Flere kan nå leveres med MAN drivlinje, ellers er det fortsatt Fiat som dominerer. Assistentsystemene bygges ut med nødbremser, bakkestartfunksjon, og trøtthetsvarsel. Flere kommer nå med store panoramavinduer og hevetak.

Knaus fyller 60 år, og viste på sin årlige presentasjon opp en rekke jubileumsmodeller. Et helt nytt Skyroof panoramavindu kom på flere modeller. I tillegg kommer serien med bybobiler med hevetak, aerodynamisk utformet for minimal luftmotstand. Fra øvre soveplass åpner det seg en panoramautsikt til natur og omgivelser. For de som foretrekker TV-serier, har hevetakene også USB uttak for strømforsyning og lading av mobiltelefoner og nettbrett. Disse kan for øvrig stues bort i integrerte hyller. Nærmere naturen kan man knapt komme, men et finmasktet myggnett sikrer fravær av uønskede blodsugere mens man hviler i morfeis armer.

Live-serien

Energisk, ungdommelig, moderne og aktiv, er beskrivelsene Knaus selv bruker om Live-serien av innstegsbobiler. Målsettingen er at kjøretøyene skal være et komfortabelt, stilrent og moderne alternativt hjem, med maksimal plassutnyttelse, godt utstyrt og høykvalitetsinteriør. Det hele skal holdes innenfor en noenlunde overkommelig pris. Nytt av året er det store panoramataket, oppgradering av interiørfarger og treverk, og omfattende sikkerhetsutstyr, som i parentes bemerket innen to år skal være standard i alle kjøretøyer innen EU/EØS, i henhold til ny typegodkjenningsforordning vedtatt i april 2019.

Bredere dør

Siden campinglivet også gjerne medfører noe økt livvidde med årene, kommer hele serien fra Knaus nå med 70 cm. døråpning. Gulvvarmen kan nå leveres med ALDE vannbåren varme, og for de som trenger enda mer plass, kan de største kjøretøyene i serien leveres med tre aksler på et chassis som holder 5000 kg. Sengeplassene består av to, delvise enkeltsenger bak, og en heveseng i fronten. Salongen er L-formet med god plass til flere gjester. Knaus har vært dyktige på å få til et forholdsvis stort baderom med separat dusj. Fremheves kan også et nytt design som gjør adgangen til gassflaskene enklere når de trengs å skiftes.

Ny modell

Van TI Vansation er en ekstra påkostet jubileumsmodell som inkluderer delikate, vinterhvite møbelstoffer med moderne svart-hvite kontrastfarger, 27 tommer TV, HUD, (Head Up Display) kamera akterut og navigasjonssystem tilpasset med programvare for camping. De har videre Truma iNet styringssystem, elektrisk oppvarmede dørspeil og selvfølgelig det nye vannfiltersystemet BWT. Det hele er dandert på et Fiat Ducatio chassis. Knaus har også ryddet godt opp i kabelsystemer og servicepunkter for å gjøre både adkomst bedre og øke servicevennligheten. Gjennom utnyttelse av mulighetene som den nye LED lys teknologien gir, har Knaus maktet å vinne noen centimeter økt interiørplass her og der, samtidig som bakveggen gir et utpreget eksklusivt inntrykk.

Bybobiler

Boxdrive serien kan nå også fås på MAN chassis. Kjøretøyet kan enten leveres med panoramavinduet, eller hevetak med soveplass. Utvendig leveres en ny blåfarge, «Storm Blue Metallic», innvendig er møblene trukket med stoff som er merket med «60 YEARS KNAUS», for å vise at dette er en ekte jubileumsmodell. Tilsvarende fargekombinasjon og merking finner man også på Sky Wave. Serien er også oppdatert med det siste av førerassistentsystemer som kreves i EU’s nye typegodkjenningsforordning.





La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Turforslag