Av: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 1 Februar 2019

Øker fra 5 til 10 år: Bürstner dobler tetthetsgarantien

Fra modellåret 2019 dobler Bürstner tetthetsgarantien for sine campingkjøretøyer fra 5 til 10 år. Samtidig presenterer fabrikken, som er en del av Erwin Hymer Group, flere nye campingvogndesign for å trekke flere kunder til denne delen av caravanmarkedet. BoCM har sett nærmere på nyhetene fra Bürstner

Bürstner har ikke helt fått taket på det norske campingvognmarkedet. Det kan virke noe overraskende, tatt i betraktning av at Bürstner tilbyr den absolutt beste tetthetsgaranti. Det har sin bakgrunn i at Bürstner over tid har utviklet nye materialer, teknikker og nye design for å sikre at alle skjøter mellom vognsider, tak og gulv skal være så godt som 100% vanntette. Forutsetningene for garantien er selvfølgelig at brukerne følger serviceintervallene med tilhørende fuktighetskontroll til punkt og prikke. Og for å fjerne enhver tvil: Servicekontrollene må være foretatt hos autorisert Bürstner forhandler for at tetthetsgarantien skal være gyldig.

Ny produksjonslinje

Bürstner fabrikken i Kehl like ved Strassbourg helt sørvest i Tyskland, åpnet for en tid siden en helt ny produksjonslinje, som betyr en betydelig heving av produksjonskvaliteten. Denne, sammen med bruk av nye materialer og ny metode for sammenføyning, gjør det mulig å utvide fuktighetsgarantien til 10 år. Brukerne vil dermed være sikret mange års trygg bruk av Bürstner campingvogner, sier fabrikken i sin pressemelding.

Modellstudie

På Düsseldorfmessen 2018 presenterte Bürstner sin fremtidsvisjon av hva en moderne campingvogn bør og skal være i form av designstudien Harmony 3. Innenfor den tradisjonelle vognkassa, har Bürstner utarbeidet et nytt grunnriss som de mener skal appellere til morgendagens campingvognbrukere. Eksteriøret har fått ny utforming i form av ny type vinduer, og aerodynamisk utforming sladrer om timer i vindtunnel. Innenfor døra er åpner seg en helt ny luksusverden som går femstjerners hoteller en høy gang.

Integrert interiør

Oppdelingen i ulike funksjonsavdelinger er forlatt. Vogna har åpent rom i hele lengderetningen, med bad og toalett på ene siden. Der finner man en såkalt fossefalldusj. Soveavdelingen er integrert, dronningdobbeltsengen fires ned fra taket når den skal brukes. Dette frigjør mye plass til annet, for eksempel en sofa i lengderetningen i vogna. Denne ender i kjøkkenkroken foran, hvor spisebord har fått plass sammen med espressomaskin, og topp moderne induksjons koketopp.

Digitalisert

Mediebehovene er i varetatt i form av en diger billedskjerm som både er TV, og kan være et stort veggbilde utenom TV-tittingen. Vogna er ellers utstyrt med det som måtte finnes av digitale duppeditter i alle varianter, for eksempel automatisk dimmefunksjon, eller innstilling av leselys når det er ønskelig. For ikke å snakke om varmeanlegget. Det hele skal kunne styres fra en mobiltelefon via apper, på samme måte som andre produsenter. 

Ikke i salg

For sikkerhets skyld presiserer Bürstner at denne vogna ikke er å få kjøpt – foreløpig. Den skal vise hvordan fabrikken ser for seg campinglivet i framtiden. Og hevder at vogna skal være forløper for en hel serie som skal komme i «mellomprissjiktet». Framtidsstudien Harmony 3 fra Bürstner viser klart at campingvognene vil ha en sentral plass i framtidens campingliv. Vi ville ikke hatt noe imot å dra på langtur med denne utgaven, som er en solid kombinasjon av luksus og brukervennlighet.





La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Turforslag